Bobbel – Gode råd til foto

Hold baggrunden ren

  • Sørg for at baggrunden er ren, så der ikke stikker alle mulige ting op eller ud. En spraglet baggrund skaber et rodet helhedsindtryk. Der hvor man kan, skal man vælge en ensfarvet flade, som en væg eller mur, at stille sig op ad.

Brug om nødvendigt close-up

Det er dog ikke sikkert, at man er et sted, hvor det er lige til at finde en ensartet flade, som kan bruges til baggrund.

  • Prøv at lave et close-up, eller find en baggrund, der er mere ensartet som f.eks nogle blade, der har nogenlunde samme nuance. Sørg for at der ikke er noget, der stikker ind i rammen, eller som skærer hovedet over ligesom grene der stikker ind. Det er vigtigt at finde en rolig baggrund.

Lyset er vigtigt

Et godt billede kræver et godt lys – og allerhelst naturligt dagslys.

  • Hvis der er helt mørkt, og der kun er en lyskilde, kommer der let et forkert udtryk ud på billedet.
  • Se hvor det bedste lys kommer fra, og se gerne motivet i flere forskellige lyskilder for at vurdere, hvor det er mest flatterende. Dagslys er altid et godt lys – og helst i skyggen, så lyset bliver blødt. Blødt lys er altid flatterende. Inden for kan du fotografere ved et vindue. Og sluk de kunstige lyskilder, da kunstigt lys er gult lys, der ikke gør noget godt for billedet.

Gå efter det ensfarvede tøj

Ideelt set skal påklædningen på den man fotograferer være ensfarvet uden mønstre. Enkelt tøj i ens farver og gerne med kontrast i tøjets farve er ideelt. Hvis billedet opstår spontant, kan det naturligvis være svært at sørge for, at disse forhold er i orden, og så kan et close-up igen være en god løsning.

Billedredigering og sort/hvid – hvis alt går galt

Lav billedet om til sort/hvid. Sort/hvid kan ofte få selv et ‘fladt’ foto til at se mere stemningsfuldt ud.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.